Prečko Stari Veterani

Get Adobe Flash player
Prečko Stari Veterani
Stoje s lijeva: Ivica NEDELIĆ, Damir KALAPAČ, Nikola GUTIĆ, Damir NOVOSEL (kap.),
          Jelenko GABERŠEK, Anđelko BENKOVIĆ, Nenad ANIČIĆ, Tomislav MATOČEC
          Josip MATOVINA, Božidar SAČER.

Čuče:
Petar BAJAN (foto), Krešimir ILIĆ, Goran KALEZIĆ, Renato PUCAK, Branko PAJK,
          Božidar KOVAČ, Milan NESVANULICA, Zoran HORVAT, Krešimir SLUKAN, Rajko
          LATINOVIĆ (teh.).
Nedostaju: Naser BEKTAŠI, Ivica ŽANIĆ, Damir DUBRAVAC, Hrvoje SLIVA, Viktor KRALJ.
   U ovom kolu, barem zasad, gosti odlaze neporaženi s vrućih domaćih terena. Priliku za obraniti čast domaćina imat će Rudeš kontra malih Mešića iz Horvata u naknadnoj utakmici.
  
Vrapče 1978.   -   Silvija stil       0 : 1
Zanatlija   -   Kustošija JG       1 : 2
Metalac   -   Podsused 1981.       1 : 1
KKK Zagreb   -   PSV       2 : 2
Rudeš   -   Horvati Mešić com       2 : 5
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

   Vrapčanci i Silvijini modni Jarci, osokoljeni visokim pobjedama u prošlom kolu nad Podsusedom, odnosno Zanatlijama, odigrali su na stadionu Kod ludare derbi kola, koji je direktno odlučivao o popunjavanju poslijednjeg mjesta koje iduće sezone vodi u Europu, točnije u šoping u Brežice. Prema rezultatu očito je da je Silvijina forma ipak u nešto većoj uzlaznoj putanji i da će Blato iduće godine gledati europski nogomet, ali samo na televiziji.
   Obrtnici, valjda već navikli na prosipanje bodove ove sezone, isto su učinili i protiv Kustošijanaca na svom terenu. Kustošija je ovom pobjedom pokazala da ju poraz u namještenoj utakmici na Grbavici nije previše uzdrmao i brzo su se vratili na pobjednički kolosijek. Iz neslužbenog izvora s Kustošije, saznali smo da su u prošlotjednom derbiju kola između Mališana i Kustošijanaca, domaćini potkupili suca i to čak s jednom pivom. Iz  domaćeg tabora došao je oštar demant na takvu izjavu gostiju, jer bi takvo što bilo podcjenjivački spram službene osobe (koju ne želimo spominjati, jer se radi o običnoj objedi). Navodno se nije radilo samo o jednoj pivi, već je u igri bilo i par ćevapa i krmić. Prečkanci su uvijek bili gospoda. A i ne znam, kaj su Kustošijanci, nakon domaćeg poraza od Rudeša, bodove došli tražiti na Grbavicu?
   Metalci i Podsusedci odigrali su miroljubivo i bez pobjednika, točno onako kako im govore i mjesta na tablici.

   Mališani su u ovom kolu gostovali na uvijek vrućem terenu u Botincu. Vaš izvjestitelj, sada već poslovično tradicionalno, nije bio nazočan, pa će izvješće biti samo osnovno. Utakmica je završila neodlučeno, s tim da Mališani, možda, imaju više razloga za žaljenje, s obzirom da je u posljednjoj minuti najbolji strijelac Marin Marđetko zapucao kazneni udarac. Što je i normalno, jer od kad mačke nema miševi su počeli kolo voditi. Simptomatično je to, da kaznene udarce za Mališane izvode priučeni velikonogometaši, Perica Orlić i Marin Dundo Marđetko, umjesto iskusnih i prekaljenih internacinalaca kao što su Neno Aničić, Mrgud Ilić ili Simke Orlić. Dobro, možda ne baš Simke Orlić. Čak, vjerujemo, da bi i Tomislav Koki Krošelj bio motiviraniji. Ovako, ostaje nam da za "neuspjeh" okrivimo suca utakmice. Postavlja se pitanje, zašto isti nije ponavljao kazneni udarac sve dok ga Maro ne bi zabio? Sigurno je netko ranije ušao u kazneni prostor ili se vratar pomaknuo prema naprijed prije udarene lopte.  Poveli smo već u 3. minuti preko našeg Marina, da bi domaćini s dva zgoditka Pavića preokrenuli rezultat. Na 2 : 2 izjednačio je, glupačom, Igor Kralj. I onda smo došli do spomenutoh kaznenog udarca. U prvom dijelu, prema izjavama nazočnih, sudac je propustio svirati još jedan kazneni udarac, kada je naš Zoki Horvat zaronio preko krtičnjaka u 16-erac. Sudac je, doduše, dosudio prekršaj, ali ga je izvadio van kaznenog prostora. No tu se ipak radilo o diverziji domaćeg oružara, koji je namjerno ocrtao crte kaznenog prostora umjesto na propisanih 16,50m na smanjenih 14m, pa je stoga i sudac tako presudio. No kaj je tu je, ideme dalje, u ponedjeljak nas očekuje teška utakmica protiv napaljenih Rudešana, u kojoj možemo pokazati da je ovaj gubitak bodova ipak bio samo slučajan. BOK!
Kosta.jpg

Tko je Online

Imamo 10 gostiju i nema članova online