Prečko Stari Veterani

Get Adobe Flash player
Prečko Stari Veterani
Stoje s lijeva: Ivica NEDELIĆ, Damir KALAPAČ, Nikola GUTIĆ, Damir NOVOSEL (kap.),
          Jelenko GABERŠEK, Anđelko BENKOVIĆ, Nenad ANIČIĆ, Tomislav MATOČEC
          Josip MATOVINA, Božidar SAČER.

Čuče:
Petar BAJAN (foto), Krešimir ILIĆ, Goran KALEZIĆ, Renato PUCAK, Branko PAJK,
          Božidar KOVAČ, Milan NESVANULICA, Zoran HORVAT, Krešimir SLUKAN, Rajko
          LATINOVIĆ (teh.).
Nedostaju: Naser BEKTAŠI, Ivica ŽANIĆ, Damir DUBRAVAC, Hrvoje SLIVA, Viktor KRALJ.
   Nakon pomalo iznenađujućeg poraza Mališana na Grbavici od Rudeša, odigravanje zaostalog 10. kola moglo je donijeti promjenu na vrhu ljestvice. Naime, Mališani su gostovali na vrućem terenu kraj štreke u Horvatima, te bi eventualna pobjeda domaćina donijela i promjenu na vrhu. Isti su odigrali neodlučeno, što su najbolje iskoristili Kustošijanci, koji su se domaćom pobjedom kontra Španskog približili vodećem dvojcu na svega 2 odnosno 4 boda.
   U ovom kolu domaćini su bili uvjerljivi, tako da su svoje pobjede ostvarili i Vrapčanci kraj Ludare, Silveki u Blatu, te Obrtnici na Stazi slonova protiv KKK, Podsuseda odnosno Metalaca.

Vrapče 1978.   -   KKK Zagreb       6 : 3
Zanatlija   -   Metalac       3 : 1
Silvija stil   -   Podsused 1981.       3 : 1
Kustošija   -   Špansko       4 : 0
Horvati Mešić com   -   PSV       2 : 2 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

   Da se utakmica 10. kola odigrala prema predviđenom rasporedu 25.03.2013. ne bi možda privukla toliko pozornost kao dva mjeseca poslije. Naime, u tom trenutku vodeći Mališani bježali su, tada tek 4. plasiranim, Horvatima velikih 9 bodova i osim utakmice za prijateljski prestiž ne bi se ništa značajnije dogodilo. Međutim, dva mjeseca poslije, Mališani su upali u rezultatsku krizu i djelomice kompromitirali svoj liderski status, te je zaostala utakmica u Horvatima prvi put nakon rujna i 1. kola, dok su još momčadi bile bodovno poravnate, mogla donijeti promjenu na vrhu.
   Kako su Horvati izrazili želju za povratkom u viši rang natjecanja, sve je i vodilo u tom smjeru. Naime, već dva mjeseca predsjednici spomenutih klubova (Darko Prevendar - Horvati i Miki Nesvanulica - PSV) vodili su intenzivne pregovore kako bi se to moglo izvesti. Dogovor je pao.
   Horvati na proljeće moraju sve utakmice pobijediti, Mališani će kiksati protiv, na papiru, "nešto lakših" suparnika (Špansko, Rudeš, KKK), dok će, da bi Horvate riješili konkurencije, one papirnato "nešto teže" suparnike (Kustošija, Vrapče) probati pobijediti.
   U međusobnom susretu, s obzirom da Horvati Prečkance jedino mogu dobiti na playstationu (a i to je upitno), sam predsjednik Mališana obećao je da će osobno izvršiti diverziju. Miki je startao u prvoj postavi i prema izjavama očevidaca odigrao kriminalno. Osobno se ne bih složio s tom konstatacijom, jer da bi odigrao kriminalno trebao je igrati ili barem pokušati. Miki uopće nije igrao. Ali je zato svojih 40 minuta slave znalački iskoristio. U 16. minuti asistirao je Zlatku Žutom koji je loptu samo proslijedio do Zdravka Kanceljaka, a ovaj eurozgoditkom pogodio lijevi gornji kut Tominih vrata.
   U 19. minuti, Perica Orlić radi potpuno nepotreban prekršaj u lijevom korneru, a predsjednik Darko Kudravi znalački iz slobodnjaka istu posprema u one iste lijeve rašlje Tominog gola. Poslije utakmice, slučajni prolaznici su primjetili kako je Darko Tomi i Perici prebacivao nekakve Podravkine pakete u gepek automobila. Još nekoliko izglednih prilika Horvati nisu iskoristili iako ih Mališani uopće nisu spriječavali. Jedinu priliku za postići zgoditak za Mališane, znalački nije iskoristio naš najbolji strijelac Marin Marđetko (isto Podravkaš). Poluvrijeme je završilo 2 : 0 za domaćine i svi su zadovoljni otišli na odmor. Ili barem većina od njih. U stanci između dva poluvremena, misleći da je sve riješeno, igru napušta kompletna lijeva strana momčadi PSV-a (tako su i odigrali), Krešimir Mrgud Ilić, Luciano Ćano Španić, Miki Nurejev Nesvanulica, te desni izbočeni Jelenko EL Presidente Gaberšek, a u istu ulaze Kristijan Podmornica Kolar, Neno Minotaur Aničić, Tomislav Hitni Krošelj i Igor Điđi Kralj. Ali avaj!
  Četvorica padobranaca u redovima Mališana unijela su preokret u igru istih. Prvo je Điđi Kralj u 62. min. smanjio rezultat na 2 : 1 krasnim poluvolejem pod prečku iznenađenog Širanovića. Da se ne bi slučajno dogodilo kakvo iznenađenje, iznenada se u 65. min. "ozlijedio" Perica podravkaš Orlić, a kako više nismo imali zamjena ostali smo s desetoricom igrača. No i to nije pokolebalo Mališane, već svega 2 minute kasnije izjednačujemo preko Zdravka Mavrogenidisa. E, sad je već voda došla do grla. Kaj učiniti? Nije nam ništa drugo preostalo, nego da i Tomeku Hitnom Krošelju obećamo poklon paket Podravke. Iznanada u 70. min. ozlijeda "stiže" i Krošelja, i isti napušta igru te ostajemo s devetoricom. No, domaćini su bili u potpunosti jalovi. Čak smo i sucu pokušali ponuditi poklon pakete Podravke i Fotex-a, gazda Meša je obećao izgraditi mu potpuno besplatno kuću i fontanu, ali sudac Dejan  Vuković je ostao nepokolebljiv. Nije htio izmiisliti nikakav "kreč" iako nije bilo ni prilike za njega, ali pravi sudac bi to znao navući. Iznervirani Miki mu je čak "zaprijetio" da ga ne bu vozio doma (došli su zajedno), ali nije pomoglo. Miki je poslije tekme održao obećanje, pa se Zujo doma vraćao s Pajkom.
   Štoviše, Mališani su na kraju mogli otići i s trobobodom da je Igor Kralj bio malo prisebniji.
   Na kraju je utakmica završila neodlučeno, iako su Horvati u svojim redovima imali i Čavija i Inijestu, odnosno Domagoja Kufrina i Ivicu Čokalja, kodnog imena (Ro)Mario Mavračić, te uz obećamje, da će Miki slijedeći put odigrati cijelu utakmicu, a nastupit će i Zoki Horvat, kako bi se izbjegla bilokakva moguća iznenađenja. Iako, ne znam kaj Horvaćani imaju tražiti na Grbavici u Prečkom. Mogu dobiti klopu i cugu, a s bodovima se mogu već na Savi oprostiti.
   3. poluvrijeme tradicionalno se održalo u Društvenom domu u Horvatima uz odojak grah s podmornicom i neograničenim količinama raznolikoih pića. A najbolje je bilo crno vino Zlatka Žutog. Također, nazočni su bili i muzičari koji piju, te se veselica produžila do dugo u noć.

Horvati Mešić com   -   PSV       2 : 2   (2 : 0)

Igralište kraj pruge.
Teren: dobar, lopta katastrofa.
Sudac: Dejan Zujo Vuković - nepodmitljiv, inače i nije tako loš.

Strijelci:  1 : 0 Kanceljak ('16),  2 : 0 Prevendar ('19);  2 : 1 Kralj ('62);  2 ; 2 Mavrović ('67).

HMC: De. Širanović, Berdik, Žuti, Lencur, Da. Širanović, Da. Prevendar, Kralj, Kanceljak, Ža. Širanović, Kufrin, Čokalj, Radinčić, Du. Prevendar, Mešić, Koroljević.

PSV: Matočec, Gaberšek, Benković, Marđetko, Nesvanulica, Kučko, Ilić, Kralj, Orlić, Kolar, Španić, Aničić, Krošelj, Mavrović, Matovina.
__________________________________________________________
BDana1.jpg

Tko je Online

Imamo 8 gostiju i nema članova online